Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

XII. ESD-Rondó Szimpózium Győrben: Innovatív Fejlesztések és Szakmai Kapcsolatok

Október 9-10-én Győr adott otthont a XII. ESD-Rondó Szimpóziumnak, ahol az elektrosztatikus védelem (ESD) területén érintett szakemberek találkoztak. A rendezvény célja a legújabb fejlesztések és tapasztalatok megosztása volt, különös tekintettel az elektronikai iparban felmerülő ESD kihívásokra. A kétnapos szimpóziumon hazai és külföldi szakértők tartottak előadásokat, és bemutatásra kerültek a legfrissebb nemzetközi trendek. Külön figyelmet kapott […]

Tovább.. →

InnoElectro kiállítás 2024

Cégünk részt vett a 2024-es InnoElectro kiállításon, ami a budapesti BOK csarnokban került megrendezésre. A kiállítás minden szempontból izgalmas ígérkezett, hiszen a rengeteg kiállító mellett 3 napon keresztül zajló eseményen szakmai előadások is folytak változatos témákban. Cégünk számos termékkel készült a kiállítás napjaira, köztük saját fejlesztésű Dinamikus Térerősségmérő, bemutatásra került a beléptetőrendszerünk, illetve a látogatók […]

Tovább.. →

XII. ESD Szimpózium

Idén cégünk szervezésében megrendezésre kerül a XII. ESD szimpózium. Magyarországon egyedülálló, két napos rendezvény kitűnő alkalmat nyújt a szakemberek számára, hogy megismerjék a legújabb fejlesztéseket a káros elektrosztatikai feltöltődések megakadályozásban. A rendezvény során számos előadást tudnak a résztvevők meghallgatni, olyan változatos témákban mint a Rizikóanalízis, mérések-vizsgálatok, mérési hibák, autóiparifelhasználások, ionizáció, ESD koordinátor feladatai, ESD védelem […]

Tovább.. →

Laminar Flow – Új, innovatív kezelőfelülettel

Az általuk fejlesztett “Laminar Flow” rendszer egy rendkívül hatékony megoldás az elektronikai gyártásban, gyógyszer- és vegyiparban, valamint biológiai és kémiai laboratóriumokban tevékenykedő vállalkozások számára. Most új, felhasználóbarát vezérlőfelülettel. Ez a rendszer olyan kontrollált környezetet teremt, ahol a levegőben található porszemcsék és mikrobák száma minimálisra csökkenthető, ezzel biztosítva a magas tisztaságú munkateret. Míg általános irodai környezetben […]

Tovább.. →

ESDONE: Az ESD Koordinátori Szoftver

Az ESD védelmi intézkedések hatékonyságának javítása és az ESD koordinátorok mindennapi feladatainak megkönnyítése érdekében kifejlesztésre került az ESDONE, egy speciálisan az ESD koordinátorok számára készült szoftver. Ennek a szoftvernek a célja az, hogy segítse a felhasználókat a feladatok tervezésében, nyomon követésében, az ESD mérések és az adminisztrációs feladatok végrehajtásában.

Tovább.. →

Hungexpo -Ipar napjai szakmai kiállítás

Idén májusban két év után újra megrendezésre került az Ipar napjai kiállítás a Hungexpon. Cégünk idén nem látógatóként, hanem kiállítóként vett részt ezen a nagy volumenű kiállításon, amit ez évben egybefűztek az Automotive kiállítással.  Számunkra ez az esemény kiemelt volt, hiszen itt debütált először a végleges verziója a legújabb saját gyártmányú termékünk, a Nagyítós ESD […]

Tovább.. →

Görgők, anyagmozgatás

A korszerű anyagmozgatás, áruszállítás megköveteli az optimális görgők használatát. A szállító kocsik, gurulós polcok, valamint a különféle szállítópályák eltérő igényéhez tervezve kínálunk megoldásokat.

Tovább.. →

ESD védett munkavédelmi kesztyűk

Az EPA területen történő munkavégzés során is kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavédelmi felszerelésekre. A munkavédelmi kesztyűk tulajdonságainál a fizikai védelem mellett fontos tényező az antisztatikus tulajdonság.

Tovább.. →

Számítógép szervizek ESD védelme

A számítógépek javításakor kritikus tényező az elektrosztatikus kisülés, ami sokszor érzékelhetetlen formában teszi tönkre az éppen szervizelt PC-t. Hogyan károsodhatnak a számítógépek a javítás alatt?

Tovább.. →

ESD csomagolás

Az elektronikai termékek, alkatrészek tárolásához és szállításához elengedhetetlen a speciális ESD védett csomagolás. Nem kívánt elektrosztatikus töltést számtalan tényező előidézhet,

Tovább.. →

ESD munkahely – munkaállomás

Az elektrosztatikus kisülésre érzékeny elektronikai alkatrészekkel való munkavégzés speciális igényeket támaszt a munkakörnyezettel kapcsolatban. Az ESD védett munkahelyekhez megfelelő bútorzat, felület borítások, földelő eszközök és személyi védőfelszerelések szükségesek.

Tovább.. →

ESD felülvizsgálat – ESD audit

Vajon minden tekintetben megfelelő és elégséges a gyártott, vagy felhasznált ESD érzékeny alkatrészeinek védelme? Az ESD felülvizsgálat során mérnökeink ellenőrzik az ESD védelmi intézkedéseit a vonatkozó szabványok és normáknak megfelelően.

Tovább.. →

Szállító és válogató tálcák

Az elektronikai termékek szállítása, és tárolása különleges óvintézkedéseket tesz szükségessé. A hagyományos műanyag tálcák és szortírozó ládák használata komoly károkat okozhat az érzékeny alkatrészekben.

Tovább.. →

Antisztatikus munkaruha

Az elektrosztatikus feltöltődés jelentős anyagi károkat okozhat. Ha figyelmen kívül hagyják, akkor komoly minőségi problémákhoz vezethet, amelynek utólagos kiszűrése és javítása gyakran nehézkes és költséges.

Tovább.. →

Érintés nélküli beléptetés

Az EPA területre történő belépés engedélyezése érintés nélkül is megvalósítható a komplex beléptető rendszerünk alkalmazásával. Az elektrosztatikus kisülések elkerülése érdekében, az érzékeny alkatrészek közelében kizárólag megfelelő személyi védőfelszerelésben tartózkodhatnak a dolgozók.

Tovább.. →

Új épületbe költöztünk

Cégünk a megnövekedett keresletre és az ügyfeleink igényeire reagálva bővíti raktári és gyártói kapacitását. Ennek érdekében új és nagyobb telephelyre költöztünk. Új címünk: 9027 Győr, Kőrisfa u. 16. További elérhetőségeink változatlanok.

Tovább.. →

XI. ESD Szimpózium

Májusban kerül megrendezésre a XI. ESD-Rondó Szimpózium, melyen ismét hasznos elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak majd az ESD koordinátorok és szakemberek.

Tovább.. →

Electrosub 2019

Cégünk idén is részt vesz az Electrosub 2019 kiállításon, az elektronikai ipar koncentrált üzleti- és szakmai fórumán.

Tovább.. →

Kontúrmaró és vágógép

Új, világszínvonalú CNC berendezéssel bővült cégünk gyártói üzletága. A korszerű maró- és vágógép beszerzésével még szélesebb körű szolgáltatással

Tovább.. →

ESD termékek

Az elektrosztatikus kisülésekre érzékeny elektronikai eszközök, alkatrészek védelme érdekében kizárólag speciális (vezetőképes, vagy disszipatív)

Tovább.. →

Elindult az építkezés

A dinamikus fejlődésünknek köszönhetően jelentősen bővült a munkatársaink létszáma, és a technikai felszereltségünk, ami nagyobb irodaépületet igényel.

Tovább.. →

ESD asztal

esd asztal

Moduláris felépítésű ESD asztalainkat az elektrosztatikus kisülések elleni védelmet igénylő munkahelyek kialakítására terveztük. 

Tovább.. →

Vezetőképes ESD padlózat, padlóborítások

Az elektronikai alkatrészek gyártása, javítása során kiemelt figyelmet kell fordítani az elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülésére. A sztatikus töltések keletkezésének megakadályozása és elvezetése lényeges feladat, amiben fontos szerepe van a munkaterületek padlóburkolatának. 

Tovább.. →

Sztatikus elektromosság

Nap mint nap találkozhatunk a sztatikus elektromosság következményével, amikor például fém tárgyat megérintve a kisülés hatásaként kisebb-nagyobb csípést érzékelünk. A hétköznapokban apró bosszúságot okozó elektrosztatikus kisülések komoly anyagi károkat okozhatnak az ipari termelésben.

Tovább.. →

Elektrosztatikus feltöltődés

elektrosztatikus töltés

A sztatikus feltöltődés csökkentése ill. megakadályozása, valamint a töltések kontrollált elvezetése alapvető fontosságú az EPA területen. Az elektrosztatikus feltöltődések egyik legjellemzőbb

Tovább.. →

Miért lehet fontos az ESD védelem?

Az elektronikai termékek kezelése, gyártása során fellépő sztatikus elektromosság komoly veszélyeket jelenthet az előállított eszközökre, beépítésre kerülő alkatrészekre, a javított berendezésekre.

Tovább.. →

Clean Room-Laminar Flow

A tisztatéri, úgynevezett „Clean Room” technológiában rendkívül fontos a környezeti szennyezőanyagok minimális szintentartása. A levegőben található porszemcsék, mikrobák mennyiségének szabályozására különleges készülékeket kell alkalmazni.

Tovább.. →

ESD beléptető rendszer

A káros elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülése érdekében elengedhetetlen a megfelelő személyi védőeszközök (csuklópánt és spirálkábel, cipőföldelő, vagy ESD cipő) használata és azok rendszeres ellenőrzése.

Tovább.. →

Anyagok elektromos jellemzői

Az elektrosztatikus töltés keletkezését az anyagok fizikai, kémiai és elektromos tulajdonságai befolyásolják. Az elektronok áramlásának biztosítása, ill. akadályozásának mértéke alapján az anyagokat

Tovább.. →