Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

Hungexpo -Ipar napjai szakmai kiállítás

Idén májusban két év után újra megrendezésre került az Ipar napjai kiállítás a Hungexpon. Cégünk idén nem látógatóként, hanem kiállítóként vett részt ezen a nagy volumenű kiállításon, amit ez évben egybefűztek az Automotive kiállítással.

 Számunkra ez az esemény kiemelt volt, hiszen itt debütált először a végleges verziója a legújabb saját gyártmányú termékünk, a Nagyítós ESD Led lámpa, ami iránt a kiállítás alatt nagyon sokan érdeklődtek, illetve a Dinamikus térerősségmérő berendezés is bemutatásra került.

S hogy ezek miért újdonságok?

A ESD-s nagyítós lámpa sok más nagyítós lámpával ellentétben az ára is jóval kedvezőbb és számos termékelőnnyel rendelkezik, ilyen például az ergonomikusabb fejforma, könnyebb kezelés. Fényereje szabályozható, és UV-s kivitelben is rendelhető. Bővebb információért, a katalógust itt lehet letölteni.

A Dinamikus Térerősség mérő egy adott, régóta fennálló problémára kíván megoldást nyújtani a gyártóknak. A térerősség mérő prototípusának kifejlesztését a mérendő tárgy méretéből fakadó pontatlanságok elhárításának fontossága ösztönözte. A berendezés ezeket a pontatlanságokat képes elhárítani.

A térerősségmérő műszerhez csatlakoztatott mérőfej vizsgálja az alatta elhaladó paneleken lévő térerő nagyságát. Ez az adat azonban nem elégséges az egzakt paraméterek meghatározásához, mert a különböző típusú alkatrészek mérőfejtől való távolsága változó. Emiatt szükséges a mért értékek távolsággal történő korrigálása. A mérőrendszer részeként beépített lézeres egység letapogatja a gyártószalagon haladó panelek térbeli kiterjedését és 3D térképet készít róla. Ehhez van hozzárendelve a szonda által mért térerősség érték. A rendszer rendelkezik relé kimenettel, így igény esetén fény-, vagy hangjelzést adhat a határérték túllépés érzékelése esetén. Amennyiben a panelek egyedi kóddal vannak ellátva, megoldható a gyártás során észlelt kritikus értéket meghaladó mérést produkáló elemek azonosítása és kijelzése.

A kiállítás sikeresen zárult, számos új partnerrel, és megrendeléssel gazdagodott a Rondó Kft.

Rondó standja az Ipar napjain.

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!