Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

Aktualitások

Kiemelt hírek

Warmbier – ESD védelem kiépítése

Szakembereink segítségével olyan ESD védelmi megoldást állíthat össze, amely kiterjed a töltések keletkezésének megakadályozására, elvezetésére. Mindez olyan komplex rendszer, amely valamennyi

Elektrosztatikus feltöltődés

A sztatikus feltöltődés csökkentése ill. megakadályozása, valamint a töltések kontrollált elvezetése alapvető fontosságú az EPA területen. Az elektrosztatikus feltöltődések egyik legjellemzőbb

Miért lehet fontos az ESD védelem?

Az elektronikai termékek kezelése, gyártása során fellépő sztatikus elektromosság komoly veszélyeket jelenthet az előállított eszközökre, beépítésre kerülő alkatrészekre, a javított berendezésekre.

Általános hírek

2022-ben Varga Imre a Rondó Kft. ügyvezetője elnyerte az Év Vállalkozója regionális díjat

Többszörösen megtisztelő a „Regionális – Év Vállalkozója díj”, mellyel idén a VOSZ Varga Imrét – a Rondó Kft. ügyvezetőjét – tüntette ki…

Hungexpo -Ipar napjai szakmai kiállítás

Idén májusban két év után újra megrendezésre került az Ipar napjai kiállítás a Hungexpon. Cégünk idén nem látógatóként, hanem kiállítóként vett részt ezen a nagy volumenű kiállításon, amit ez évben egybefűztek az Automotive kiállítással.  Számunkra ez az esemény kiemelt volt, hiszen itt debütált először a végleges verziója a legújabb saját gyártmányú termékünk, a Nagyítós ESD […]

2022.05.19-én kezdődik az ESD-koordinátor tanfolyam

A Rondó Electronic Kft az Universitas-Győr Nonprofit Kft. együttműködésével évente kétszer ESD koordinátori képzést szervez.

Műszerész munkatársat keresünk!

A győri székhelyű Rondó Kft. felvételre keres 1 fő elektronikai műszerészt a következő feltételekkel:

Görgők, anyagmozgatás

A korszerű anyagmozgatás, áruszállítás megköveteli az optimális görgők használatát. A szállító kocsik, gurulós polcok, valamint a különféle szállítópályák eltérő igényéhez tervezve kínálunk megoldásokat.

ESD védett munkavédelmi kesztyűk

Az EPA területen történő munkavégzés során is kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavédelmi felszerelésekre. A munkavédelmi kesztyűk tulajdonságainál a fizikai védelem mellett fontos tényező az antisztatikus tulajdonság.

Számítógép szervizek ESD védelme

A számítógépek javításakor kritikus tényező az elektrosztatikus kisülés, ami sokszor érzékelhetetlen formában teszi tönkre az éppen szervizelt PC-t. Hogyan károsodhatnak a számítógépek a javítás alatt?

ESD csomagolás

Az elektronikai termékek, alkatrészek tárolásához és szállításához elengedhetetlen a speciális ESD védett csomagolás. Nem kívánt elektrosztatikus töltést számtalan tényező előidézhet,

ESD munkahely – munkaállomás

Az elektrosztatikus kisülésre érzékeny elektronikai alkatrészekkel való munkavégzés speciális igényeket támaszt a munkakörnyezettel kapcsolatban. Az ESD védett munkahelyekhez megfelelő bútorzat, felület borítások, földelő eszközök és személyi védőfelszerelések szükségesek.

ESD felülvizsgálat – ESD audit

Vajon minden tekintetben megfelelő és elégséges a gyártott, vagy felhasznált ESD érzékeny alkatrészeinek védelme? Az ESD felülvizsgálat során mérnökeink ellenőrzik az ESD védelmi intézkedéseit a vonatkozó szabványok és normáknak megfelelően.

Szállító és válogató tálcák

Az elektronikai termékek szállítása, és tárolása különleges óvintézkedéseket tesz szükségessé. A hagyományos műanyag tálcák és szortírozó ládák használata komoly károkat okozhat az érzékeny alkatrészekben.

Antisztatikus munkaruha

Az elektrosztatikus feltöltődés jelentős anyagi károkat okozhat. Ha figyelmen kívül hagyják, akkor komoly minőségi problémákhoz vezethet, amelynek utólagos kiszűrése és javítása gyakran nehézkes és költséges.

Érintés nélküli beléptetés

Az EPA területre történő belépés engedélyezése érintés nélkül is megvalósítható a komplex beléptető rendszerünk alkalmazásával. Az elektrosztatikus kisülések elkerülése érdekében, az érzékeny alkatrészek közelében kizárólag megfelelő személyi védőfelszerelésben tartózkodhatnak a dolgozók.

Egyedi gyártású ESD védett bútorok

A speciális gyártási folyamatok sok esetben egyedi berendezések alkalmazását teszik szükségessé.

Új épületbe költöztünk

Cégünk a megnövekedett keresletre és az ügyfeleink igényeire reagálva bővíti raktári és gyártói kapacitását. Ennek érdekében új és nagyobb telephelyre költöztünk. Új címünk: 9027 Győr, Kőrisfa u. 16. További elérhetőségeink változatlanok.

XI. ESD Szimpózium

Májusban kerül megrendezésre a XI. ESD-Rondó Szimpózium, melyen ismét hasznos elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak majd az ESD koordinátorok és szakemberek.

Electrosub 2019

Cégünk idén is részt vesz az Electrosub 2019 kiállításon, az elektronikai ipar koncentrált üzleti- és szakmai fórumán.

Már állnak a falak

Jó ütemben halad új telephelyünk építése. Az irodaépületben elkészült a belső vakolat, és elkezdődött az ablakok beépítése.

Kontúrmaró és vágógép

Új, világszínvonalú CNC berendezéssel bővült cégünk gyártói üzletága. A korszerű maró- és vágógép beszerzésével még szélesebb körű szolgáltatással

ESD termékek

Az elektrosztatikus kisülésekre érzékeny elektronikai eszközök, alkatrészek védelme érdekében kizárólag speciális (vezetőképes, vagy disszipatív)

Elindult az építkezés

A dinamikus fejlődésünknek köszönhetően jelentősen bővült a munkatársaink létszáma, és a technikai felszereltségünk, ami nagyobb irodaépületet igényel.

ESD asztal

Moduláris felépítésű ESD asztalainkat az elektrosztatikus kisülések elleni védelmet igénylő munkahelyek kialakítására terveztük. 

Vezetőképes ESD padlózat, padlóborítások

Az elektronikai alkatrészek gyártása, javítása során kiemelt figyelmet kell fordítani az elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülésére. A sztatikus töltések keletkezésének megakadályozása és elvezetése lényeges feladat, amiben fontos szerepe van a munkaterületek padlóburkolatának. 

Sztatikus elektromosság

Nap mint nap találkozhatunk a sztatikus elektromosság következményével, amikor például fém tárgyat megérintve a kisülés hatásaként kisebb-nagyobb csípést érzékelünk. A hétköznapokban apró bosszúságot okozó elektrosztatikus kisülések komoly anyagi károkat okozhatnak az ipari termelésben.

Mire jó a csuklópánt?

Az ESD védett területen történő munkavégzés megköveteli az elektrosztatikus töltések keletkezésének kiküszöbölését, illetve elvezetését.

ESD asztalburkolatok, asztalborítások

EPA területeken használt munkaasztalokra és polcokra helyezhető burkolatok: Anyagában vezetőképes Kopásálló Csúszásmentes Forrasztásnak ellenáll

ESD szabványok

A szabványok részletesen taglalják az ESD védelmi program kialakításához elengedhetetlen információkat. ESD védelemre vonatkozó nemzetközi szabványok:

Hibabejelentés – RMA

Meghibásodott termék, berendezés javításának igénylését az alábbi űrlap kitöltésével tudja kezdeményezni.

Clean Room-Laminar Flow

A tisztatéri, úgynevezett „Clean Room” technológiában rendkívül fontos a környezeti szennyezőanyagok minimális szintentartása. A levegőben található porszemcsék, mikrobák mennyiségének szabályozására különleges készülékeket kell alkalmazni.

ESD jelentése – elektrosztatikus kisülés

ESD: Electrostatic Discharge angol kifejezésből származik, melynek jelentése elektrosztatikus kisülés.

ESD felmérés

ESD védelmi felmérésünk kiterjed valamennyi munkafázisra, ki- és beszállítási láncra, anyagkezelésre és raktározásra, beléptető rendszerre, a védőberendezésekre, valamint a munkakörnyezetre.

Csuklópánt figyelő

SafetyPips folyamatos ellenőrzést biztosító vizsgálórendszer a csuklópántokhoz – ESD védelem.

ESD beléptető rendszer

A káros elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülése érdekében elengedhetetlen a megfelelő személyi védőeszközök (csuklópánt és spirálkábel, cipőföldelő, vagy ESD cipő) használata és azok rendszeres ellenőrzése.

Anyagok elektromos jellemzői

Az elektrosztatikus töltés keletkezését az anyagok fizikai, kémiai és elektromos tulajdonságai befolyásolják. Az elektronok áramlásának biztosítása, ill. akadályozásának mértéke alapján az anyagokat

Csuklópánt és spirálkábel

Személyi ESD védelmi eszközök: