Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

Aktualitások

Kiemelt hírek

Warmbier – ESD védelem kiépítése

Szakembereink segítségével olyan ESD védelmi megoldást állíthat össze, amely kiterjed a töltések keletkezésének megakadályozására, elvezetésére. Mindez olyan komplex rendszer, amely valamennyi

Elektrosztatikus feltöltődés

A sztatikus feltöltődés csökkentése ill. megakadályozása, valamint a töltések kontrollált elvezetése alapvető fontosságú az EPA területeken. Az elektrosztatikus feltöltődéseknek egyik legjellemzőbb kialakulása, 

Miért lehet fontos az ESD védelem?

Az elektronikai termékek kezelése, gyártása során fellépő sztatikus elektromosság komoly veszélyeket jelenthet az előállított eszközökre, beépítésre kerülő alkatrészekre, a javított berendezésekre.

Általános hírek

2020.10.27-én kezdődik az ESD-koordinátor tanfolyam

A Rondó Electronic Kft az Universitas-Győr Nonprofit Kft. együttműködésével évente kétszer ESD koordinátori képzést szervez.

Antisztatikus munkaruha

Az elektrosztatikus feltöltődés jelentős anyagi károkat okozhat. Ha figyelmen kívül hagyják, akkor komoly minőségi problémákhoz vezethet, amelynek utólagos kiszűrése és javítása gyakran nehézkes és költséges.

Érintés nélküli beléptetés

Az EPA területre történő belépés engedélyezése érintés nélkül is megvalósítható a komplex beléptető rendszerünk alkalmazásával. Az elektrosztatikus kisülések elkerülése érdekében, az érzékeny alkatrészek közelében kizárólag megfelelő személyi védőfelszerelésben tartózkodhatnak a dolgozók.

Egyedi gyártású ESD védett bútorok

A speciális gyártási folyamatok sok esetben egyedi berendezések alkalmazását teszik szükségessé.

Új épületbe költöztünk

Cégünk a megnövekedett keresletre és az ügyfeleink igényeire reagálva bővíti raktári és gyártói kapacitását. Ennek érdekében új és nagyobb telephelyre költöztünk. Új címünk: 9027 Győr, Kőrisfa u. 16. További elérhetőségeink változatlanok.

XI. ESD Szimpózium

Májusban kerül megrendezésre a XI. ESD-Rondó Szimpózium, melyen ismét hasznos elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak majd az ESD koordinátorok és szakemberek.

Electrosub 2019

Cégünk idén is részt vesz az Electrosub 2019 kiállításon, az elektronikai ipar koncentrált üzleti- és szakmai fórumán.

Már állnak a falak

Jó ütemben halad új telephelyünk építése. Az irodaépületben elkészült a belső vakolat, és elkezdődött az ablakok beépítése.

Kontúrmaró és vágógép

Új, világszínvonalú CNC berendezéssel bővült cégünk gyártói üzletága. A korszerű maró- és vágógép beszerzésével még szélesebb körű szolgáltatással

ESD termékek

Az elektrosztatikus kisülésekre érzékeny elektronikai eszközök, alkatrészek védelme érdekében kizárólag speciális (vezetőképes, vagy disszipatív)

Elindult az építkezés

A dinamikus fejlődésünknek köszönhetően jelentősen bővült a munkatársaink létszáma, és a technikai felszereltségünk, ami nagyobb irodaépületet igényel.

ESD asztal

Moduláris felépítésű ESD asztalainkat az elektrosztatikus kisülések elleni védelmet igénylő munkahelyek kialakítására terveztük. 

Vezetőképes ESD padlózat, padlóborítások

Az elektronikai alkatrészek gyártása, javítása során kiemelt figyelmet kell fordítani az elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülésére. A sztatikus töltések keletkezésének megakadályozása és elvezetése lényeges feladat, amiben fontos szerepe van a munkaterületek padlóburkolatának. 

Mire jó a csuklópánt?

Az ESD védett területen történő munkavégzés megköveteli az elektrosztatikus töltések keletkezésének kiküszöbölését, illetve elvezetését.

ESD asztalburkolatok, asztalborítások

EPA területeken használt munkaasztalokra és polcokra helyezhető burkolatok: Anyagában vezetőképes Kopásálló Csúszásmentes Forrasztásnak ellenáll

ESD szabványok

A szabványok részletesen taglalják az ESD védelmi program kialakításához elengedhetetlen információkat. ESD védelemre vonatkozó nemzetközi szabványok:

Hibabejelentés – RMA

Meghibásodott termék, berendezés javításának igénylését az alábbi űrlap kitöltésével tudja kezdeményezni.

Clean Room-Laminar Flow

A tisztatéri, úgynevezett „Clean Room” technológiában rendkívül fontos a környezeti szennyezőanyagok minimális szintentartása. A levegőben található porszemcsék, mikrobák mennyiségének szabályozására különleges készülékeket kell alkalmazni.

ESD jelentése – elektrosztatikus kisülés

ESD: Electrostatic Discharge angol kifejezésből származik, melynek jelentése elektrosztatikus kisülés.

ESD felmérés

ESD védelmi felmérésünk kiterjed valamennyi munkafázisra, ki- és beszállítási láncra, anyagkezelésre és raktározásra, beléptető rendszerre, a védőberendezésekre, valamint a munkakörnyezetre.

Csuklópánt figyelő

SafetyPips folyamatos ellenőrzést biztosító vizsgálórendszer a csuklópántokhoz – ESD védelem.

ESD beléptető rendszer

A káros elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülése érdekében elengedhetetlen a megfelelő személyi védőeszközök (csuklópánt és spirálkábel, cipőföldelő, vagy ESD cipő) használata és azok rendszeres ellenőrzése.

Csuklópánt és spirálkábel

Személyi ESD védelmi eszközök: