Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

ESD csomagolás

Az elektronikai termékek, alkatrészek tárolásához és szállításához elengedhetetlen a speciális ESD védett csomagolás. Nem kívánt elektrosztatikus töltést számtalan tényező előidézhet, amely károsíthatja az érzékeny elektronikai áramköröket. A különféle elektromos alkatrészek, mint például a félvezetők, és nyomtatott áramkörök alaplapja szenvedhet nem javítható károsodást az elektrosztatikus kisülések következtében.

Az elektronikai gyártóknak és felhasználóknak különleges óvintézkedéseket kell tenniük a szállítás során előforduló elektrosztatikus kisülések megakadályozása érdekében.

Az ESD csomagoló anyagokat kifejezetten arra tervezték, hogy a mechanikai védelem mellett megakadályozzák a statikus elektromosság kialakulását is, így biztosítsák a csomagolt termékek teljes sértetlenségét. Az ESD védelmet igénylő eszközök csomagolására különös figyelmet kell fordítani nem csak a gyártósorok közti mozgatás, hanem a raktározás és termék kiszállítás során is.

Alapvető követelmény az elektronikai eszközök alkatrészeinek speciális csomagolóanyagaival szemben, hogy nem generálhatnak elektrosztatikus kisüléseket sem a szállítás során, sem a be- és kicsomagoláskor. Az ESDS termékek, alkatrészek sztatikus kisüléstől való védelmére szolgáló csomagolóanyagok, például az árnyékoló fóliák, zacskók, speciális hullámkarton dobozok, disszipatív, vagy vezetőképes párnázott anyagok, szivacsok.

A különleges védelmet igénylő eszközök csomagolásához alkalmazható Dry-Shield árnyékoló zacskó páragátló tulajdonságát a többrétegű szerkezetének köszönheti, amely disszipatív poliészter, alumínium és disszipatív polietilén rétegből áll.

Az IEC 61340-5-3 csomagolással kapcsolatos szabvány szerint az érzékeny eszközök védőcsomagolásához vagy anyagkezeléshez alacsonyan töltődő, elektrosztatikusan vezetőképes vagy disszipatív csomagoló anyag szükséges.

A csomagolóanyagokon található jelölés utal a jellemző tulajdonságra:

  • S  = shielding /   kisülés árnyékoló
  • F  = field shielding /   tér árnyékoló
  • C  = conductive /   vezetőképes
  • D  = dissipative /   disszipatív

Szakértő mérnökeink segítenek kiválasztani az igényeknek legmegfelelőbb csomagolóanyagot.

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!