Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

Vezetőképes ESD padlózat, padlóborítások

Az elektronikai alkatrészek gyártása, javítása során kiemelt figyelmet kell fordítani az elektrosztatikus feltöltődés és kisülés elkerülésére.

A sztatikus töltések keletkezésének megakadályozása és elvezetése lényeges feladat, amiben fontos szerepe van a munkaterületek padlóburkolatának. Hiszen a nem megfelelő padlózat esetén a dolgozók közlekedése, vagy a görgős kocsik, tárolók mozgatása feltöltődést generálhat, ami károsíthatja az elektronikát, a számítástechnikai egységeket.

Az EPA területeken alkalmazható padlózat illetve, padlóburkolat jellemző tulajdonsága a vezetőképesség. A speciális technológiának és anyag összetételnek köszönhetően ezeknek a burkolatoknak ellenállási értéke kisebb, mint 109 ohm. Így a disszipatív és vezetőképes padló kellő ESD védelmet biztosít.

Nem csak az elektronikai iparban, hanem például az orvosi vizsgálókban, műtőkben, gyógyászati kezelőkben is követelmény a disszipatív padlóburkolat kialakítása. Az elektrosztatikus kisülésen túl a feltöltődött felületek magukhoz vonzzák a levegőben lévő szennyező részecskéket, porszemcséket, emiatt a laboratóriumokban, az un. tiszta térben is fontos a vezetőképes burkolatok alkalmazása.

A megfelelő padló rendszer kialakítása megvalósítható utólagosan is az általunk kínált padlóborításokkal.

Az előírásoknak és a belső szabályzatnak megfelelően szükséges a padlózat ellenállás értékének időszakos műszeres vizsgálata, melyet munkatársaink elvégeznek az auditok alkalmával.

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!