Rondó Kft - Szakértelem az ESD védelemben

ESD felülvizsgálat – ESD audit

Vajon minden tekintetben megfelelő és elégséges a gyártott, vagy felhasznált ESD érzékeny alkatrészeinek védelme?

Az ESD felülvizsgálat során mérnökeink ellenőrzik az ESD védelmi intézkedéseit a vonatkozó szabványok és normáknak megfelelően. Az audit alkalmával elemezzük a folyamatait, és kiértékeljük az ESD kockázati tényezőket. ESD védelmi felmérésünk kiterjed valamennyi munkafázisra, ki- és beszállítási láncra, anyagkezelésre és raktározásra, beléptető rendszerre, a védőberendezésekre, valamint a munkahelyekre-, környezetekre.

Műszeres mérésekkel megvizsgáljuk többek között az elektrosztatikus térerő- töltés keletkezést, a felületi és földelési ellenállást, a személyi feltöltődést, elvégezzük a padlórendszer tesztelését.

A mai elektronikai gyártás automatizált folyamatainak összetettsége és a miniatürizálás miatt egyre növekszik a ESD károsodás kockázata. Mindeközben az elektronikai gyártók ügyfelei nagyfokú megbízhatóságot és magas minőséget igényelnek.

Az ESD kockázatok felmérésével meghatározzuk az elektrosztatikus kisülés elleni védelem gyenge pontjait és megoldásokat javaslunk a szükséges intézkedésekre. Tapasztalt szakértőink a teljes rendszer és a mérési eredmények ismeretében kiválasztják az optimális berendezéseket, a legmodernebb eszközöket amelyekkel megszüntethetők, vagy minimális szinten tarthatók a sztatikus kisülésekből eredő károk, csökkenthető a selejtes termékek száma.

A megfelelő EPA terület kialakításához kínálunk ESD védett munkahelyeket, személyi földelő eszközöket, munkaruházatot. Az érzékeny elektronikai alkatrészek kezeléséhez csomagoló-, tároló- és szállító eszközök széles választékából teszünk javaslatot az ideális védelem megvalósításához.

Az ESD audit alkalmával tapasztalt kockázati tényezőket és a műszeres mérések eredményét jegyzőkönyvben rögzítjük. Javaslatot teszünk a feltárt hiányosságok megszüntetésére, a szükséges eszközök, berendezések költséghatékony beszerzésére, az ESD rendszer optimális kialakítására.

A már elvégzett különféle gyártási folyamatok átvilágítása és a több éves gyakorlatunknak köszönhetően gyártásspecifikus megoldásokkal segíthetjük az ESD ellenőrző program összeállításában. Egy jól működő ESD védelem alapja a körültekintően összeállított ESD védelmi program.

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!