Rondó Kft - Szakértelem az elektrosztatikában

A sztatikus töltés tüzet okozhat a laminálás során!

A csomagoló anyagokat gyártó cégek számos tűzesettel találkozhatnak a laminálás során, melyet a magas sztatikus töltések miatt keletkező szikrák okoznak. Az üzemeltetők ipari antisztatikus megoldások felé fordultak, hogy segítsenek megoldani ezeket a sztatikus problémákat. Minden egyes géprész különböző antisztatizáló rudat igényel az anyagtól való távolság függvényében. Az anyagok különféle görgőkkel találkoznak, ami szintén befolyásolja a [...]
Tovább.. →

Blowflex Easy

A Blowflex Easy egy beépíthető ionizátoros  levegőfúvóka, amely alkalmas a különböző felületek semlegesítésére és  tisztítására.  A fúvóka 24 DC tápegységről működtethető. A speciális szabadalmaztatott nagyfrekvenciás, nagyfeszültségű rendszernek köszönhetően rendkívül hatékony. Az eszköz megfelelő működését egy zöld színű LED jelzi. A 8mm-es pneumatikus gyorscsatlakozó az alapfelszereltség része. Igény esetén a 1/4”-os BSP csatlakozó is használható a [...]
Tovább.. →

VicinION ionizátor

A VicinION egy semlegesítő rúdionizátor, melyet a felületen elhelyezkedő sztatikus töltések semlegesítésére fejlesztettek ki. Az ionizátor beépített magas feszültségű tápegységgel, speciális ötvözetű tüskékkel és működést visszajelző LED-el rendelkezik. A külső tápellátását 24V DC feszültségről lehet biztosítani egy M8-as csatlakozón keresztűl. Az antisztatizáló 5 és 75 mm közötti távolságban tud a leghatékonyabban működni. Ide kattintva további […]

Tovább.. →

Cleanflex Easy ionizációs pisztoly

A Cleanflex Easy levegős ionizátor pisztolyt felületek sztatikus semlegesítésére és tisztítására fejlesztettük. Egyedülálló tulajdonságai nagyon sokoldalúvá teszik felhasználását. Ergonomikus kialakítás, balanszeres csatlakozási pontok, alacsony zajszint és erős fúvóerő jellemzi.   A főbb jellemzői: 24V DC tápfeszültség és integrált tápegység A Cleanflex Easy használathoz 24V- os bemeneti feszültségre van szükség, melyet egy szabványos, M12-es csatlakozón keresztül [...]
Tovább.. →

Ionizátor rúd – SimcoION

A különféle termelési folyamatok során gyakran okoz gondot a sztatikus feltöltődés, amit elkerülhet a Simco-ION ionizátor rúd alkalmazásával. Termékeink és intelligens sztatikus megoldásaink segítenek a gyártásifolyamatok kontrolálásában, és a sztatikus feltöltődés kézben tartásában.

Tovább.. →

Új épületbe költöztünk

Cégünk a megnövekedett keresletre és az ügyfeleink igényeire reagálva bővíti raktári és gyártói kapacitását. Ennek érdekében új és nagyobb telephelyre költöztünk. Új címünk: 9027 Győr, Kőrisfa u. 16. További elérhetőségeink változatlanok.  

Tovább.. →

Sztatikus feltöltődés

A gyártási, szállítási folyamatok során gyakori esemény az anyagok súrlódása, vagy szétválása, amelyek így feltöltődnek. A láthatatlan elektronáramlás következtében kialakult sztatikus feltöltődés komoly károkat, gyártási zavarokat és akár robbanásveszélyt is okozhat.

Tovább.. →

IML Easycore kétkomponensű gyanta

A Simco-Ion szabadalmaztatott IML töltő technológiája, még sokoldalúbbá vált az IML szerszámok gyártására szolgáló IML Easycore kétkomponensű gyantának köszönhetően. A kétkomponensű gyanta nagyon bonyolult formájú és kis méretű szerszámok gyártását is lehetővé teszi.

Tovább.. →

IML technológia – címkézés

IML (szerszámban történő címkézés) technológia elengedhetetlen a fröccsöntött termékek gyártása során. Számtalan példa található az élelmiszeripari árucikkek csomagolása és a műanyag háztartási termékek előállítása között. A gyártási folyamatok során sok esetben alkalmazzák a sztatikus töltést.

Tovább.. →

Ipari ionizáció Simco-ION

Az elektrosztatikus kisülés alkalmával megvalósuló töltéskiegyenlítődés során energia szabadul fel. A szikrakisüléskor az energia rendkívül koncentráltan jelenik meg, így gyakran tüzet, ill. robbanást eredményez.

Tovább.. →