Rondó Kft - Szakértelem az elektrosztatikában

Ionizátor rúd – SimcoION

A különféle termelési folyamatok során gyakran okoz gondot a sztatikus feltöltődés, amit elkerülhet a Simco-ION ionizátor rúd alkalmazásával. Termékeink és intelligens sztatikus megoldásaink segítenek a gyártásifolyamatok kontrolálásában, és a sztatikus feltöltődés kézben tartásában.A különféle iparágak gyártási folyamatai során sokszor keletkezik nemkívánatos elektrosztatikus feltöltődés. Ez az elektromosság a szigetelő (nem vezetőképes) anyagokban és a földtől szigetelten elhelyezkedő vezető anyagokban is keletkezhet. A sztatikus töltődés komoly gondot okozhat az ipari folyamatokban (pl. műanyag ipar, fólia gyártás, nyomtatás, textil ipar). A károk adódhatnak a szennyezett felületekből, lehet gyártási zavar és selejtes termelés az összetapadt anyagok miatt, vagy kellemetlen áramütések és akár robbanás veszélyes helyzetek is kialakulhatnak.

Az ionizáló készülékek un. ionokat, azaz elektromosan töltött atomokat állítanak elő, amelyek képesek semlegesíteni az elektrosztatikusan feltöltődött területeket.

A kínálatunkban szereplő ionizátor rudak kiváló ionizáló képességének köszönhetően akár levegő rásegítés nélkül is alkalmasak a kritikus felületek antisztatizálására.

Hogy néznek ki az ionizátor rudak és milyen jellemző tulajdonságokkal rendelkeznek?

A különféle méretű és formájú termékek közül történő választást az alkalmazás feltételei határozzák meg:

– Technológia (nagyfeszültségű tápegységet igénylő, vagy 24 V-os)
– Hatótávolság (a munkaterülettől való távolság)
– Anyag sebesség (antisztatizálandó anyag/tárgy mozgási sebessége)
– Forma (sík felület, fólia, vagy 3D kiterjedéssel rendelkező tárgyak)
– Környezeti feltételek (hőmérséklet, páratartalom)
– Kontrollálás, vezérlés

Ionizátor rudak tulajdonságai:

antisztatizáló ionizátorokA nagy hatótávolságot igénylő területekre a ThunderION 2.0 24V DC ionizátor rúd nyújt hatékony megoldást, amivel akár 1000 mm távolságból is ionizálható a kívánt felület.

Ionizator_ThunderION_2.0Ennél nagyobb távolság esetén a légkéses kialakítás (Performax IQ Easy Airknife) biztosít megfelelő ion kibocsátást, amely 3000 mm-es hatótávolsággal rendelkezik.

Légkéses ionizátor rúdA Performax Easy Speed rúd ionizátor nagy gyártási sebesség (akár 1000 mm/sec esetén optimális választás.

Nagy sebességű ionizálásA speciális ötvözetből készült emitter tüskéknek köszönhetően a SimcoION ionizátor rúdjai kiváló ionizáló teljesítményt nyújtanak, hosszú távon semlegesítik a gyártási, szerelési folyamatoknál a nem kívánatos töltéseket. A sztatikus töltés kontrollált semlegesítése, antisztatikus anyagok alkalmazása jelentős mértékben csökkenti a termelési zavarokat, a gyártási károkat, és baleseti veszélyeket.
A védekezéshez alkalmazott antisztatizáló berendezéseket, ionizátor rudakat és módszereket is az adott munkakörnyezethez kell igazítani. A lehetséges problémák felmérése során fel kell deríteni a veszélyt okozó jelenségeket.

Segítünk megtalálni, melyik ionizátor rúd a leghatékonyabb választás.

Az általunk kínált ionizátor rudakkal a legkülönfélébb helyzetekben is megoldható az antisztatizálás, vagyis a sztatikus töltések semlegesítése, kiegészítő eszközökkel (pl. légkések, kefék stb) felszerelve pedig hatékony felülettisztítás biztosítható.
A Simco-Ion magyarországi képviselőjeként a Rondó Kft tapasztalt szakértői segítenek Önnek az optimális berendezés kiválasztásában és feltöltődésből eredő károk megelőzésében.

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!