Rondó Kft - Szakértelem az elektrosztatikában

Ipari ionizáció Simco-ION

Az elektrosztatikus kisülés alkalmával megvalósuló töltéskiegyenlítődés során energia szabadul fel. A szikrakisüléskor az energia rendkívül koncentráltan jelenik meg, így gyakran tüzet, ill. robbanást eredményez. Az elektrosztatikus feltöltődésből eredő szikrák esetén különös figyelemmel kell lenni robbanásveszélyes környezetre.

Sztatikus töltődésből eredő károk

A Simco-Ion magyarországi képviselőjeként munkatársaink segítenek Önnek a feltöltődésből eredő károk megelőzésében.

A termelési folyamatok sokfélesége és a körülmények változatossága miatt a kialakuló veszélyhelyzetek, problémás munkafolyamatok is nagyon különbözőek lehetnek. Emiatt a védekezéshez alkalmazott eszközöket és módszereket is az adott helyzethez kell igazítani. A lehetséges problémák felmérése során fel kell deríteni a veszélyt okozó jelenségeket.

Megoldást keres az alábbi problémákra?

Tanácsadás, helyszíni felmérés

Az általunk kínált megoldások révén csökkenthető:
– a selejt, és meghibásodás
– a felhasznált anyagok költsége
– a gyártási idő

Simco-ION termékek

Az ipari környezetben a legjellemzőbb sztatikus feltöltődési folyamat az anyagok, felületek egymással való érintkezésével, szétválasztásával, súrlódásával történik meg.
A veszélyességi övezetekben, létesítményekben a kisülések elkerülése érdekében védekezni kell a töltésszétválasztás ellen, meg kell akadályozni, ill. korlátozni kell a töltés felhalmozódást, antisztatizáló berendezésekkel semlegesíteni a töltéseket. Mindezekhez kiváló minőségű Simco termékek állnak rendelkezésre.

Az elektrosztatikai földelések, speciális burkolatok, bevonatok és eszközök használatának célja a kisülési energia mértékének csökkentése, ill. adott keretek között tartása, ezáltal megakadályozható a közeg gyulladása, robbanása.

A sztatikus töltés kontrollált elvezetése, antisztatikus anyagok alkalmazása jelentős mértékben csökkenti a termelési zavarokat, a gyártási károkat, és baleseti veszélyeket.

A figyelmen kívül hagyott elektrosztatikus feltöltődés komoly hibaforrást jelenthet az elektronikusan vezérelt folyamatokban.

A káros feltöltődés nem kizárólag a gyártásnál, hanem az anyagmozgatás, szállítás során is felléphet. Ezért a kritikus anyagok kezelésekor figyelembe kell venni a vonatkozó előírásokat.

Egyedi technológiák (festékszórás, leválasztás, stb.) esetén szükségessé válhat kontrolált elektrosztatikus feszültség létrehozása, amely átmeneti felületi vonzás eredményez.

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!