Rondó Kft - Szerszám szaküzlet

4 dolog, ami alapján érdemes fűnyírót választani

A megfelelő fűnyíró megkönnyíthetni az életünket, így érdemes alaposan körül járni a témát. Nem mindegy hol szeretnék használni, milyenek a terepviszonyok mekkora füves területet kell rendben tartani.  Ezeket figyelembe véve könnyen ki tudjuk választani a számunkra megfelelő fűnyírót.

  1. Terület mérete és terepviszonyok

Figyelembe kell vennünk, hogy milyen terepen kell dolgoznunk. Széles, nyílt, könnyen megközelíthető terekről van szó? Vagy pedig keskeny, zezugos helyeken kell a fűnyíróval lavírozni?  Az első esetben érdemes nagyobb vágószélességű, míg a második esetben inkább kisebb vágószélességű fűnyírót választani. Egyenletlen felszín és nagy terület esetén érdemes önjáró fűnyírót vásárolni. Ez esetben a gép súlyát nem nekünk kell megtartani.  Kisebb terület esetén az akkumulátoros fűnyíró is jó választás lehet.

  1. Elektromos vagy benzines fűnyíró?

Három típusú fűnyíróból tudunk választani, ez pedig a benzines, az akkumulátoros, illetve vezetékes fűnyíró.  Ha nagyon nem szeretünk füvet nyírni választhatunk robotfűnyírót is akár. Az elektromos fűnyírót 2-300 m2 területig érdemes választani. Előnyük, hogy csendesen dolgoznak, így akár vasárnap délután is tudunk füvet nyírni, azonban nagyon oda kell figyelni a kábelre. Az akkumulátoros fűnyíró szintén nagyon csendes, környezetkímélő, vezetékre sem gondot fordítani, azonban drága, és típustól függően 300-500 m2 tudunk egy töltéssel lenyírni. Benzines fűnyírót nagy területre érdemes venni, gyorsan lehet vele dolgozni, azonban hangosak, és nehezek.

  1. Kell-e fűgyűjtő tartály?

Ha szép parkosított kertünk van, mindenképpen érdemes kosaras modellt választani, hiszen a lenyírt gaz, így nem tudja szétszórni a magját. Időt is spórolhatunk ezzel, hiszen nem kell külön gereblyézni utána.  Azonban nagy területnél gyakran kell üríteni.  Ha kertünk nagy és elhanyagolt, érdemes oldalkidobós fűnyírót választani, hogy tempósan tudjuk haladni. A füvet komposztként tudjuk felhasználni. Választhatunk olyan fűnyírót is, ami mulcsozásra alkalmas. Az ilyen típusú fűnyírók a fűnyírás során a füvet apróra vágják, és visszajuttatják a talajra, természetes trágyaként működve. Ilyenkor azonban érdemes gyepszellőztetést is végezni, mert a sok mulcs gátolhatja a fű oxigén ellátását.

  1. Teljesítmény

Benzines fűnyíró esetében a kilowattot és a hengerűrtartalmat kell figyelembe venni. Azonban figyelni kell, hogy nem igaz, hogy minél magasabb a szám annál könnyebbe tudunk füvet nyírni.

Ez azonban nem igaz az elektromos és az akkumulátoros fűnyírókra.  Nagyobb teljesítmény esetén, könnyebben és gyorsabban tudunk füvet nyírni. Egy 900W-os fűnyíróval nagyjából 150m2 -t tudunk lenyírni. Akkumulátoros fűnyíróknál érdemes figyelembe venni, hogy később akarjuk-e akkumulátort más szerszámhoz használni, így ez alapján kiválasztani a megfelelő teljesítményűt.

Vásárold meg most nálunk Makita fűnyíródat!

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!