Rondó Kft - Szerszám szaküzlet

Klímatisztítás

A légkondicionálót évente kétszer kell kitisztítani. Ha nem bízunk magunkban, hívjunk szakembert, azonban már számos spray könnyítheti meg az életünket:

Klímatisztító aerosol:

Alkoholos permet, melynek fertőtlenítő hatása van. Használat előtt járatni kell a kívánalmát hűtés üzemmódban, az így átnedvesedett hőcserélőre kell fújni, természetesen kikapcsolt állapotban. 10 perc után vissza kell kapcsolni a klímát. Nyitott ablaknál, és kikapcsolt ventilálás mellett használja.

Klíma bomba:

Kizárólag autóklímához használható, propán-bután hajtógázas általában fertőtlenítőt, és biocid anyagot tartalmaz. Zárt ajtóknál, belső keringetésre kapcsolt klímával, az utastér padlóján kell működésbe hozni. A flakon tetején lévő gombot lenyomva a flakon teljes tartalma kiürül. A belső keringetésre állított ventilátor, a kicsi zárt térből többször átkeringeti a légcsatornákon és a hőcserélőn keresztül a fertőtlenítő gázt, mely elpusztítja a klímában kialakult, nem kívánatos életformákat és illatosítja a rendszert. 15-20 percig hagyja hatni az anyagot, majd alaposan szellőzte ki az utasteret és a légcsatornákat

 

Klímatisztító hab:

Minden klímához alkalmas, a hőlégcserélőre kell fújni. Könnyű használni, azonban szerelni  szükséges hozzá. Split klímáknál a hőlégcserélőre fújás után, sima ventilátoros üzemmódban kell elindítani a klímát, a legmagasabb fokozaton.

Ezeken kívül érdemes a porszűrőt rendszeresen tisztítani, néha elég kiporszívózni, a legtöbbször azonban el kell őket mosogatni.

 

Klímatisztító spray-t pedig nálunk is beszerezheted kedvező 2500-Ft-ért !

Talán ezek még érdekesek lehetnek Ön számára!